Hop til hovedindholdet

Sundhedsstyrelsens Enhed for Ældre og demens logo

Webinar: Når ældres ernæring og grønne måltider skal gå hånd i hånd


Dato og tid

Torsdag d. 24. november 2022 kl. 12:30 til 15:00

Tilmeldingsfrist

Torsdag d. 24. november 2022 kl. 12:30

Sted

Webinar, , Webinar

Webinar: Når ældres ernæring og grønne måltider skal gå hånd i hånd


Vidensbanken Bedre måltider til ældre afholder webinarKlima, bæredygtighed, økologi og grøn omstilling er på dagsordenen i langt de fleste af landets kommuner, og derfor også i mange af landets offentlige køkkener. Nogle steder går kommunens grønne klimamålsætninger med vilje uden om ældremaden pga. hensynet til ernæring, mens andre kommuner mener, at ældremaden selvfølgelig også skal bidrage til det samlede klimaregnskab. Og hvordan gør man så lige det, når de klimavenlige eller grønnere måltider skal gå hånd i hånd med svage ældres ernæringsmæssige behov for protein og energi?

Se med når Sundhedsstyrelsen den 24. november i tidsrummet 12:30-15:00 afholder webinar om klimavenlig og ernæringsrigtig ældremad.

 • Her vil du få genopfrisket anbefalingerne til ernæring til svage ældre og vigtige opmærksomhedspunkter, når animalsk protein skal erstattes af vegetabilsk
 • Du vil høre eksperter fortælle hvad der er op og ned på klima, bæredygtighed og økologi set fra køkkendøren.
 • Du vil blive klogere på de erfaringer forskellige danske kommuner allerede har gjort sig i arbejdet med at kombinere klimavenlige måltider med anbefalingerne for mad til svage ældre – hvad er det de lykkes særligt godt med, og hvad er særligt udfordrende?
 • Du vil få helt konkrete tips og råd til, hvordan du i dit køkken kan reducere ældremadens CO2 aftryk uden at gå på kompromis med ernæring, velsmag eller de ældres ønsker til menuen.


Program

 • Velkomst Mine Sylow, Sundhedsstyrelsen
 • Anbefalinger for ernæring til ældre Johanne Andersen Elbek, Sundhedsstyrelsen
 • Planteproteiner i en klimavenlig kost til ældre Sara Elisabeth Eriksen, Lektor og cand. scient Human Ernæring, Københavns Professionshøjskole
 • Pejlemærker for klimavenlige og ernæringsrigtige måltider i København Marie Feldskov Bæk, Ernæringsfaglig konsulent, Københavns Kommune
 • Fra vision til virkelighed i Byens Køkken Gitte Breum, Chef Mad og Måltider, Odense Kommune
 • Det bæredygtige køkken Pia Haaning Rasmussen, Seniorkonsulent i bæredygtige fødevarekoncepter, Haaning & Merrald
 • Sådan gør andre Roskilde Kommune Madservice og Århus kommunes plejehjem
 • Hvad skal vi også huske, når vi ændrer maden på tallerkenen Jon Fuglsang, Sociolog, Københavns Professionshøjskole
 • Klimavenlige måltider på hospitaler, medarbejderens rolle og betydning Michael Allerup, Enhedschef, Bispebjerg og Frederiksberg Hospital
 • Panel med Gitte Breum, Pia Fastholm, Michael Allerup og Sara Elisabeth Eriksen
 • Afrunding og tak for i dag Mine Sylow, SundhedsstyrelsenDeltagere
Webinaret henvender sig særligt til dig, der arbejder med produktion af mad til ældre på plejecenter, i centralkøkken eller i madservice eller i hospitalskøkkener. Du kan være leder, ernæringsassistent, økonoma, kok, professionsbacelor i ernæring og sundhed, diætist eller lign. Webinaret er også for dig, der er bindeled mellem køkkenet og de spisende, hvad enten maden spises på plejehjem eller i borgerens eget hjem eller har ansvar for måltiderne fx på et plejehjem.

Webinaret er også for dig, der er konsulent i den kommunale forvalting eller rådgiver køkkener i landets kommuner om klimavenlig ældremad og grøn omstilling. Men alle interesserede er velkomne!


Tilmelding
NB! Vær opmærksom på at skrive din e-mail adresse korrekt, når du tilmelder dig. Ellers kan vi ikke sende dig link til webinaret.

Find vej til arrangementet

Klik for at se et kort med stedets placering hos Google Maps >

Kontaktinformation til arrangør

Sundhedsstyrelsens Enhed for Ældre og demens
Sundhedsstyrelsens Enhed for Ældre og Demens

Tlf: +45 7222 7400
aed@sst.dk

Kontaktinformation til arrangør

Sundhedsstyrelsens Enhed for Ældre og demens
Sundhedsstyrelsens Enhed for Ældre og Demens

Tlf: +45 7222 7400
aed@sst.dk