Sundhedsstyrelsens Enhed for Ældre og demens

Temadag København - Bedre måltider til ældre


Dato og tid

Mandag d. 2. december 2019 kl. 09:30 til 15:00

Tilmeldingsfrist

Mandag d. 18. november 2019 kl. 12:30

Sted

Sundhedsstyrelsens møde- og konferencecenter

Islands Brygge 57
2300 København S

Arrangør

Sundhedsstyrelsens Enhed for Ældre og demens - Louise Hansen
Tlf: +45 93518516
lohn@sst.dk

I forbindelse med at Sundsstyrelsen har lanceret inspirationsbanken ”Bedre måltider til ældre”, afholder vi en række temadage under samme emne.

Temadagene er for dig, der gerne vil vide mere om, hvordan der bliver arbejdet med mad, måltider og ernæring til ældre rundt omkring i kommunerne.

På dagen vil du blive introduceret til inspirationsbanken, der være forskellige oplæg med udgangspunkt i forskning og eksempler fra praksis samt mulighed for at netværke med andre med interesse for emnet. Programmet opdateres løbende.

Temadagen afholdes:
Den 2. december i København
Sundhedsstyrelsens mødecenter
Islands Brygge 57
2300 København

Program

  • 9.30-10.00: Morgenmad
  • 10.00-10.15: Velkommen og intro til ’Bedre måltider til ældre’
  • 10.15-11.00: Oplæg v. etnolog Marie Haulund Otto, Sundhedsstyrelsen ”Implicerede måltidspartnere”: Hvordan kan der tages højde for ældres specifikke livsforløb og relationer i planlægningen af ernæringsindsatser til ældre borgere? Med udgangspunkt i etnografiske beskrivelser af ældre deltagere i en klinisk intervention og deres måltider vil oplægget diskutere dette spørgsmål og komme med konkrete bud på, hvordan sundhedsprofessionelle bedst muligt understøtter meningsfulde måltider for den enkelte.
  • 11.00-11.15: Pause
  • 11.15-11.45: Oplæg v. måltidskoordinator Helle Andersen ”Erfaringer fra Ballerup Kommunes plejecentre”: Med udgangspunkt i praksis vil oplægget handle om det tværfaglige samarbejde herunder Det Gode Måltid og Fristevognen. 
  • 11.45-12.15: Oplæg v. Dominique Nguyen fra OK-Fonden Dronning Anne-Marie Centret om hvordan beboere og pårørende involveres i mad og måltider. Hvilke processer og erfaringer har medarbejderne med samskabelse og involvering.
  • 12.15-13.15: Frokost
  • 13.15-13.45: Oplæg v. Kirsten Agnete Skovsby fra Fælleskøkkenet i Sakskøbing, der fortæller om hvordan de har udviklet retter af flere typer vildt, medvirket ved forskningsprojekter med vildtforvaltning for øje samt medvirket i et projekt hvor bl.a. logistikken fra jæger til bord er søgt løst. Lolland Falster er nok den egn i Danmark med den største mangfoldighed af vildt. Mange mennesker her har derfor spist meget vildt gennem deres liv, det skal de fortsat have mulighed for, også når de køber mad fra Fælleskøkkenet.
  • 13.45-14.30: Pause, kaffe og sødt samt vidensdeling med de andre deltagere
  • 14.40-14.50: Videofortællinger fra cases
  • 14.50-15.00: Opsamling og tak for i dag.


Praktisk

  • Der er morgenmad fra 9.30-10.
  • Det er gratis at deltage.
  • Tilmelding foregår elektronisk efter ”først til mølle”-princippet.
  • Hvis du bliver forhindret i at deltage i temadagen, bedes du venligst framelde dig, så vi kan tilbyde pladsen til en anden. 

Find vej til arrangementet

Kontaktinformationer til arrangør

Sundhedsstyrelsens Enhed for Ældre og demens - Louise Hansen
Tlf: +45 93518516
lohn@sst.dk

Kontaktinformationer til arrangør

Sundhedsstyrelsens Enhed for Ældre og demens - Louise Hansen
Tlf: +45 93518516
lohn@sst.dk